Topical Lectures "Future Particle Colliders"

Europe/Amsterdam
nikhef

nikhef

Clara Nellist, Patrick Koppenburg, Wouter Waalewijn
Description

Timetable is tentative until speaker are assigned to all lectures.

Registration
Participants
    • 9:30 AM 9:45 AM
      Introduction 15m
      Speaker: Patrick Koppenburg
    • 9:45 AM 11:15 AM
      Theory: the need for a new collider 1h 30m
    • 11:15 AM 11:35 AM
      Coffee 20m
    • 11:35 AM 1:05 PM
      Hardware developments 1h 30m
      Speaker: Jory Sonneveld
    • 1:05 PM 2:00 PM
      Lunch 55m
    • 2:00 PM 5:00 PM
      Hands-on tutorials 3h
      Speakers: Dr Armin Ilg (Universität Zürich), Birgit Stapf, Patrick Koppenburg, Wouter Waalewijn
    • 9:00 AM 10:30 AM
      Accelerator physics 1h 30m
      Speaker: Ewen Hamish Maclean
    • 10:30 AM 10:50 AM
      Cofee 20m
    • 10:50 AM 12:20 PM
      Muon colliders 1h 30m
      Speaker: Tristan du Pree
    • 12:20 PM 1:20 PM
      Lunch 1h
    • 1:20 PM 4:20 PM
      Hands-on tutorials 3h
    • 9:00 AM 10:30 AM
      Hadron colliders 1h 30m
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee 30m
    • 11:00 AM 12:30 PM
      $e^+e^-$ colliders 1h 30m
      Speaker: Marcel Vos (IFIC Valencia)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m
    • 2:00 PM 4:00 PM
      Discussion 2h
      Speakers: Clara Nellist, Patrick Koppenburg, Wouter Waalewijn
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Drinks! 1h