Topical Lectures "Cosmic Rays"

Europe/Amsterdam
Z009 (Nikhef)

Z009

Nikhef

Description

Projects:  5 notesbooks from Auger (https://opendata.auger.org)
           - Energy calibration (Cristina)
           - Energy spectrum (Charles)
           - Depth of shower max (Sijbrand)
           - p-air cross section (Harm)
           - Sky map (Charles)

https://zoom.us/my/nikhefcolloquium
https://zoom.us/my/nikhefspectrum 

Pincode was sent by email

    • 10:10 AM 11:00 AM
      Cosmic Rays introduction and history 50m Z009

      Z009

      Nikhef

      Speaker: Charles Timmermans
    • 11:00 AM 11:15 AM
      Coffee break 15m Z009

      Z009

      Nikhef

    • 11:15 AM 12:15 PM
      Air showers 1h Z009

      Z009

      Nikhef

      Speaker: Tanguy Pierog
    • 12:15 PM 1:15 PM
      Lunch break 1h
    • 1:15 PM 2:15 PM
      hadronic interaction models 1h Z009

      Z009

      Nikhef

      Speaker: Tanguy Pierog
    • 2:15 PM 2:45 PM
      Introduction projects 30m Z009

      Z009

      Nikhef

      Speaker: Charles Timmermans
    • 2:45 PM 3:00 PM
      Tea break 15m Z009

      Z009

      Nikhef

    • 3:00 PM 5:00 PM
      Project 2h Z009, H220, Spectrum

      Z009, H220, Spectrum

    • 5:00 PM 5:30 PM
      wrap up of the day 30m Z009

      Z009

      Nikhef

    • 9:00 AM 10:00 AM
      Introduction detection 1h Z009

      Z009

      Nikhef

      Speaker: Sijbrand de Jong
    • 10:00 AM 10:15 AM
      Coffee break 15m Z009

      Z009

      Nikhef

    • 10:15 AM 11:15 AM
      Sources 1h Z009

      Z009

      Nikhef

      Speaker: Andrew Taylor
    • 11:15 AM 12:15 PM
      Project (+Coffee) 1h Z009, H220, Spectrum

      Z009, H220, Spectrum

    • 12:15 PM 1:15 PM
      Lunch break 1h
    • 1:15 PM 2:15 PM
      Propagation 1h Z009

      Z009

      Nikhef

      Speaker: Andrew Taylor
    • 2:15 PM 2:30 PM
      Tea break 15m Z009

      Z009

      Nikhef

    • 2:30 PM 5:00 PM
      Project 2h 30m Z009, H220, Spectrum

      Z009, H220, Spectrum

    • 5:00 PM 5:30 PM
      wrap up of the day 30m Z009

      Z009

      Nikhef

    • 9:00 AM 10:00 AM
      Radio detection 1h Z009

      Z009

      Nikhef

      Speaker: Harm Schoorlemmer
    • 10:00 AM 10:15 AM
      Coffee break 15m Z009

      Z009

      Nikhef

    • 10:15 AM 11:15 AM
      KM3NeT ARCA 1h Z009

      Z009

      Nikhef

      Speaker: Aart Heijboer
    • 11:15 AM 12:15 PM
      Project 1h Z009, H220, Spectrum

      Z009, H220, Spectrum

    • 12:15 PM 1:15 PM
      Lunch break 1h Z009

      Z009

      Nikhef

    • 1:15 PM 2:15 PM
      Neutrals 1h Z009

      Z009

      Nikhef

      Speaker: Cristina Galea
    • 2:15 PM 2:30 PM
      Tea break 15m Z009

      Z009

      Nikhef

    • 2:30 PM 4:00 PM
      Project presentations 1h 30m Z009

      Z009

      Nikhef

    • 4:00 PM 5:00 PM
      Drinks! 1h Z009

      Z009

      Nikhef