ARC/HTCondor CE Hackathon

Europe/Amsterdam
Euler (Z0.09) (WCW Congress Centre)

Euler (Z0.09)

WCW Congress Centre

Science Park 125, 1098 XG AMSTERDAM
Balazs Konya (ARC/Nordugrid), Brian Bockelman (PATh/Morgridge Institute for Research), Jeff Templon (Nikhef), Maiken Pedersen (ARC/Nordugrid), Mary Hester (Nikhef), Mattias Wadenstein (ARC/Nordugrid)
Description

September 15-16, 2022, Nikhef, Nordugrid, and the Center for High Throughput Computing will host a hackathon to work on interoperability between ARC-CE and HTCondor using token authentication in Amsterdam, NL. The goal of the hackathon is to have working end-to-end pilot jobs submitted to ARC-CEs using only tokens for the authentication, authorization, mapping, etc.

When: Thursday-Friday, September 15-16, 2022
Where: WCW Congress Centre
              Science Park 125
              1098XG Amsterdam, NL

If time permits, there will be a design discussion on higher level token management (i.e., the ARC data staging model) for the workflows beyond pilot job submissions.

More details on the two-day agenda will follow closer to the event.

The hackathon will be co-located with the CVMFS workshop (https://indico.cern.ch/event/1079490/) September 12-14, 2022 and the WLCG Grid Deployment Board (GDB) September 14, 2022 (https://indico.cern.ch/event/1096034/).

Meeting connections:

Collaboration resources are accessible after activating your account. Participants should have received an email with an invitation to the Nikhef Gitlab server. If you did not receive an invitation, please email maryh@nikhef.nl.

Participants
  • Abdulrahman Azab
  • Aleksandr Konstantinov
  • Alessandro Paolini
  • Alexandre Boyer
  • Andrea Manzi
  • Andrei Tsaregorodtsev
  • Andres Tanasijczuk
  • Andrii Salnikov
  • Balazs Konya
  • Brian Bockelman
  • Catalin Condurache
  • Dave Dykstra
  • Dennis van Dok
  • Federica Agostini
  • Gabriel Zachmann
  • Hannah Short
  • Jaime Frey
  • Konstantinos Georgilakis
  • Maarten Litmaath
  • Maarten van Ingen
  • Maiken Pedersen
  • Marius van den Beek
  • Mary Hester
  • Mattias Wadenstein
  • Mischa Sallé
  • Nick Evangelou
  • Nicolas Liampotis
  • Nikolas Laskaris
  • Oxana Smirnova
  • Petr Vokac
  • Roberta Miccoli
  • Silvio Pardi
  • Valeria Ardizzone
  • Xin Zhao
Surveys
Software projects and additional resources
Meeting questions? Email
  • Thursday, September 15
    • 9:00 AM 9:20 AM
      Introductions and coffee 20m
    • 9:20 AM 10:20 AM
      Hackathon goals and prioritization for working topics (Remote participation) 1h
    • 10:20 AM 10:40 AM
      Coffee break 20m
    • 10:40 AM 12:00 PM
      Working time 1h 20m
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch 1h
    • 1:00 PM 3:10 PM
      Working time 2h 10m
    • 3:10 PM 3:30 PM
      Coffee break 20m
    • 3:30 PM 4:40 PM
      Discussion topic (Remote participation): Token profiles--focus on EGI Check-in 1h 10m
    • 4:40 PM 5:00 PM
      Wrap up Day 1: Open issues 20m
    • 6:00 PM 9:00 PM
      Social Event: Polder
  • Friday, September 16
    • 9:00 AM 9:20 AM
      Arrivals/Coffee 20m
    • 9:20 AM 9:40 AM
      Recap from Day 1. Day 2 objectives (Remote participation) 20m
    • 9:40 AM 10:30 AM
      Discussion: Token Policy Management (remote participation) 50m
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Working time
    • 11:00 AM 11:20 AM
      Coffee 20m
    • 11:20 AM 12:00 PM
      Working time (focus on Security topic) 40m
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch 1h
    • 1:00 PM 3:00 PM
      Working time 2h
    • 3:00 PM 3:20 PM
      Coffee break 20m
    • 3:20 PM 4:20 PM
      Discussion topic: Token Mapping (Remote participation) 1h
    • 4:20 PM 5:00 PM
      Hackathon conclusions: wrap-up, future work 40m
    • 5:40 PM 7:30 PM
      Social Event: Amsterdam Boat Tour